Cine are și păstrează – castraveți acri – sărbătorește astăzi cu o mâncare clasică românească. 🙂
Mi-a trimis taică-miu o porție, de-li-ci-oa-să!!! Perfectă pentru ediția specială a dezastrelor din bucătărie. 🙂
Baza acestei rețete sunt castraveții acri, nu contează dacă sunt de anul trecut sau din sezonul ăsta. Dar cei mai buni sunt cei murați în saramură. 🙂 Dacă nu îi aveți, mergeți în vizită la vecini, rude și prieteni. :))) Și în cazul cel mai nefericit, prin magazine – mai degrabă prin cele de cartier sau piață. 🙂
Cum se face? Carnea de porc, tăiată bucăți, curățată și spălată în mai multe ape, dată prin făină, se pune într-o cratiță cu ulei și/sau untură, la foc mic și se înăbușă. Se adaugă ceapă tocată și condimente (boia, sare, piper, foi de dafin), pastă de tomate și se acoperă cu apă fierbinte, după care se lasă să fiarbă. Când carnea este aproape gata se adaugă felii groase de castraveți murați, care au fost în prealabili curățați de coajă și se mai lasă câteva minute. La final, mărar tocat.
Recomandat tuturor dezastrelor, dar mai ales gurmanzilor. 😛
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.