[prăjitorturișicafea 8] – cappuccino cu frișcă

Cappuccino cu frișcă, Kapuziner, café Viennois sau cappuccino vienez, apărut probabil prin secolul al XVIII-lea în părțile austro-italiene. Și una din moștenirile Habsburgilor. 🙂

Cappuccino este o băutură formată din trei părți: un shot de espresso, unul de lapte fierbinte și o parte de spumă de lapte. În total 150-180 ml lichid fierbinte și delicios, cu o spumă de cel puțin 1 cm, care rămâne la suprafața cafelei. Ca să știți data viitoare când cereți un cappuccino într-o cafenea, să aveți și o riglă la voi. :)))

Varianta vieneză este cafea îndulcită cu frișcă deasupra și eventual condimente. Din motive independente de voința mea, prefer mai degrabă această variantă. 🙂

Dacă prepari acasă, procesul nu este foarte complicat. Fie faci o cafea normală, fie faci una puțin mai concentrată, o îndulcești, dacă preferi cu zahăr, după care pui o lingură-două de frișcă bătută separat tare. Presari deasupra condimente – cacao/ciocolată rasă, scorțișoară sau cardamon și vieneza este gata. 🙂 Și dacă ai un tub de frișcă în frigider, poți avea party vienez în fiecare zi. :))))

De savurat cu o felie de prăji sau tort. Vezi idei top dezastru aici.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.