Chutney cu gutui este un sos dulce-acrișor, ușor condimentat, inspirat din bucătăria indiană.
Îl poți folosi într-o varietate de combinații, alături de legume sau carne, inclusiv în sandvișuri. Trebuie doar să îți folosești creativitatea și papilele gustative! 🙂
No bine, ce să zic, nu e rău, dar dacă nu aș fi pus oțet în el, ieșea un gem foarte bun. :)))))
Rețeta din care m-am inspirat spune așa: 750g fruct, 250g ceapă albă, 125 ml suc de portocale, 125ml oțet din vin alb, 250g zahăr gelifiant, sare, piper.
Pentru că am făcut doar un borcan am pus vreo două gutui curățate, spălate și tăiate cuburi cu o ceapă albă tocată, o lingură-două de zahăr tos și jumătate de pahar de apă. Am lăsat să fiarbă până apa s-a evaporat, după care am adăugat sucul de portocale și am mai fiert o tură, la foc mic, după care am băgat blenderul. La final am pus sare, piper și o lingură de oțet.
După ce s-a răcit, am băgat sosul la frigider pentru că îl voi mânca în zilele următoare. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.