Ep. special [dincomunism] – macaroane cu carne presată

Ne-am apucat noi să discutăm prin casă despre ce feluri de paste existau înainte de 89 și am concluzionat că erau macaroanele și ceva paste scurte, gen melcișori. No bine, la macaroane mama făcea un sos de roșii cu carne din conservele ălea chinezești (cred???!!) și era o cină super rapidă și hrănitoare. Plus că o puteai face și la lumina lampei de gaz, atunci când ne luau ăștia curentul….

Am mai încercat să fac la un moment dat ceva spaghetti cu carne de la conservă – am cumpărat unele din Lidl, cam sărate, n-am fost încântată. Deh, dezastru cu fițe și talente. :)))

În tura de azi am avut unele din Auchan, sunt mai ok la gust, dar nu se compară cu cele din copilărie. Unde-s chinezii de altă dată? :))))))))

Macaroane, am căutat în magazin și am luat unele de la Băneasa. Partea bună e că nu s-au dezintegrat în apă, că mi-era cam frică. S-au lipit ușor, dar asta din cauza dezastrului de mine, că am pus mai multe în oala mea care nu-i prea mare. Doar că-s dubioase rău. :))))))) Când te-ai obișnuit cu spagheti și paste scurte, foarte complicat să mănânci macaroane, mai ales cu sos. :))))))

De făcut, se fac cât ai zice dezastruînbucătărie! 😀 Pui pastele la fiert în oală, cu sare sau fără și le fierbi conform instrucțiunilor de pe pungă sau ochiometric – le guști și dacă sunt gata, le strecori și le clătești cu apă rece.

Separat pui niște bulion, sau pastă de tomate + apă, sau roșii tocate mărunt cu sare, piper, alte condimente (ex. busuioc, cimbru, foi de dafin etc.) la fiert. Dacă vrei un sos mai consistent, atunci poți să călești niște legume, mai pui niște apă pe ele, după care adaugi sosul de roșii și fierbi până sunt făcute legumele. La final folosești așa sau dai prin blender, tu știi ce îți place. Când e sosul aproape făcut, desfaci conserva de carne, tai conținutul bucăți mai mari sau felii și îl pui în sos, mai lași puțin, după care e gata.

Amesteci macaroanele cu carnea cu sos sau pui macaroanele în farfurie și sosul cu carne deasupra. 🙂

Și îți imaginezi cum curgea numai miere, lapte și securiști pe vreama lui Ceașcă (dacă ești născut după 89) și, oh vai, ce bine era. Not.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *