Ep. special [mexican] – enchiladas cu zucchini

Dacă am avut varianta cu tortillas, am mai găsit o rețetă, de inspirație Pinterest.

Deși probabil vă gândiți că umplem tortillas cu zucchini sau dovlecei, no bine, ați greșit. :)) De fapt feliile de zucchini vor fi umplute cu pui, în varianta cu carne. Dar puteți să fiți creativi și să aveți o variantă vegană, cu umplutură de legume (eu aș pune de exemplu morcovi, ardei, dar voi puteți combina ciuperci sau alte chestii) sau vegetariană (habar n-am, improvizați :D).

2 zucchini – poate găsiți unii care nu sunt numai sâmburi, pentru că nu veți putea folosi partea respectivă – am încercat, nu a ieșit.

Spălați bine bine de tot, tăiat codița, după care se feliază cu un extraterestru. 😀 Pe lungime, de la un capăt la celălalt. Se vor folosi câte trei bucăți, suprapuse și cu puțin spațiu între ele.

Umplutura: ceapă, usturoi, carne fiartă tocată, chimen, sare, piper, chili, ulei. Să nu aibă zeamă.

Se pune o cantitate mică, se rulează, se pun într-un vas de jena. Sau ce folosiți voi în general.

În varianta asta, deasupra radeți niște mozzarella sau cașcaval ras și adăugați sos de roșii.

La cuptor, foc potrivit, vreo jumătate de oră, până când brânza s-a topit și are culoarea aurie. Încercați să nu ardeți legumele! 🙂

Cu toată sinceritatea, mă așteptam să iasă un alt dezastru, pentru că dovleceii se înmoaie… dar ce nu distrug eu pentru acest blog… :)))))

Dar, nu, a ieșit așa de bun că mai fac și altă dată. 😛 Dezastru (mic) să fii, noroc să ai. :))))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie  Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *