Ep. special: tartă cu prune

Tartă cu prune, varianta cu zahăr redus. Am folosit o tavă rotundă, potrivită pentru fix 4 porții. Iese o tartă cu mai puțin aluat și cu foarte multe fructe, yummmy. 🙂

Aluatul este și el jumătate din cantitatea normală: am făcut două foi din 125g făină cu 63g unt și 3 linguri de apă rece, un praf de sare. Amestecate, băgate la rece.

Umplutura de prune: aproximativ 1 kg de fructe, curățate de sâmburi, spălate, tăiate în jumătate, cu 1 lingură de zahăr, fierte împreună la foc mic, până zahărul se topește și fructele își schimbă ușor culoarea. Dar nu le faceți gem. 🙂 La final se amestecă cu jumătate de lingură de făină (sau pesmet) și se lasă să se răcească.

Din aluat se întind 2 foi rotunde, se tapetează tava cu prima foaie, se pun fructele, care nu trebuie să fie zemoase, se pune deasupra foaia a doua, se închide și se taie din loc în loc sau se înțeapă cu furculița. Băgat vreo jumătate de oră la frigider.

La cuptor, la foc potrivit, 40-60 minute. Eu am copt primele 20 de minute cu o folie de aluminiu deasupra, după care am înlăturat-o. Este gata când aluatul este copt și umplutura scoate bule. 🙂

Se consumă după ce s-a răcit. 🙂 Dacă rezistați. :))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.