No bine, dacă francezii au clătite umplute, italienii au lasagna și cannelloni, poporul mexican și vecinii sud-americani au tortillas umplute cu diverse. În cazul enchiladas, tortilla se umple cu carne și legume, după care se presară din plin cu brânză/cașcaval și sos și se bagă la cuptor.
Mâncare dietetică, cum s-ar zice, lol. 😀
În cazul de față, ca să dovedesc că “yes, I can!!!” (pisiroz cu mușchii neafectați de carantină și stare de urgență :P), am făcut totul de la zero. Inclusiv tortillas. 🙂 Rețeta aici.
Am găsit rețete de enchiladas cu carne de vită, dar am preferat o rețetă cu carne de pui și fasole boabe, căci ne adaptăm la ce avem prin frigider și cămară. 🙂
Drept urmare am decongelat un piept de pui, l-am tăiat felii mici subțiri și l-am pus cu ulei de floarea soarelui în tigaie pe foc mediu. Amestecat, să nu se ardă, după care am adăugat jumătate de ceapă albă (a fost mai mare, că altfel puneam una întreagă), un ardei capia, ambele tocate, niște rădăcini de pătrunjel verde, tocate și ele și vreo doi-trei căței de usturoi mărunțiți. Sare, piper, coriandru praf. Când legumele și carnea au fost aproape gata, am turnat o conservă de fasole boabe roșie și niște roșii din conservă. Dacă aveți roșii proaspete, cred că iese mai bun.
După care mi-am adus aminte că am niște chilli de la mama lui, așa că am pus o bucată. Regret și acum. :))))) Dacă nu aveți mexican, folosiți surata ungurească, nu dă greș niciodată. 😀
Ar fi ieșit vreo 6 bucăți, doar că în tava mea au încăput fix patru. 😀 Celelalte două le-am mâncat separat, fără să le mai bag la cuptor… da, știu, dezastru, dar un dezastru gustos și ușor iute. :))))
Am împărțit carnea cu legume pe tortillas, le-am rulat ca pe clătite și le-am băgat în tavă, am pus deasupra mozarella de pizza și restul de sos de roșii, diluat cu puțină apă și le-am băgat vreo jumătate de oră la cuptor, la foc potrivit.
De fapt am uitat de ele la cuptor, că făceam altceva în timpul ăsta. :)))) Nu faceți ca mine, puneți un ceas să sune, altfel riscați să le mâncați carbonizate. 😛
Norocul a fost să iasă exact cât trebuie de arse. 🙂
Rețeta este de pe BBC Good Food.
Am încercat să mă gândesc dacă avem și noi un echivalent în bucătăria locală, dar sincer n-am găsit nimic. Idei? 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.