Tartă cu gutui, are miros de toamnă și gust de ghimbir. :)))
Este tot o variantă cu foarte puțin zahăr, 1-2 linguri pentru 1 kg de fructe.
Aluatul este și el jumătate din cantitatea normală: am făcut două foi din 125g făină cu 63g unt și 3 linguri de apă rece, un praf de sare. Amestecate, băgate la rece.
Cel mai mult durează pregătitul fructelor. Gutuile curățate de coajă și mijlocul lemnos, tăiate cuburi și puse la fiert, cu zahăr și puțină apă. Lăsate să fiarbă la foc mic, până fructele se înmoaie… ceea ce poate dura puțin, în funcție de gutui. La final adăugat un praf de pudră de ghimbir sau ghimbir proaspăt ras și jumătate de lingură de făină. Dacă fructele nu sunt zemoase, nu mai puneți făină.
Într-o tavă rotundă, de 4 porții, întindeți prima foaia, din cele două de aluat, eventual puneți puțin pesmet sau griș, după care adăugați fructele răcite și deasupra, foaia a doua. Închideți marginile, înțepați din loc în loc cu un cuțit sau furculița.
Băgați pentru jumătate de oră la frigider.
Se coace în cuptorul fierbinte, la foc mediu, 40-60 minute, cu folie de aluminiu deasupra, în prima jumătate.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.