Ep. 133 – supă țărănească cu cartofi și praz

În rețeta originală, o tonă de praz tocat (11 căni) se călește în 6 linguri de unt, după care se adaugă o lingură de făină și se mai călește 2 minute, se adaugă aproximativ 1 kg de cartofi tăiați bucăți mari și se acoperă cu 5 căni de supă de pui; se condimentează cu sare, piper și foaie de dafin. La final, când s-au fiert cartofii, se pot adăuga bucăți de cârnați (fiind o rețetă poloneză, kielbasa – musai să mergeți până la polonezi după ei 😛 ) sau o cană de fasole albă fiartă gata.

No bine, cât ai zice dezastru, am modificat rețeta. :)))) Mi se pare logic, ideea e să o mănânc, nu să o arunc la gunoi. 🙂

Am călit praz în puțin ulei de floarea soarelui, dar o cantitate muuuuult mai mică, am adăugat cartofii și am reciclat supă de pui – SPECIAL făcută pentru această rețetă!!! – mai precis zeama. 🙂 Am păstrat restul de condimente, că nu-i bai și am mai adăugat niște vegeta, din cea care nu are foarte multă sare. Am sărit peste rântaș. La final am pus niște cârnați semiafumați, prăjiți separat… că dezastru cum sunt, dacă nu am mai cumpărat de mult, m-am trezit că-s din cei proaspeți și nu puteau fi puși așa în supă. :)))))

Combinația de cartofi cu fasole boabe mi se pare criminală. :))))) Dar presimt că o să reapară în vreo rețetă sud-americană. 🙂

Este potrivită pentru o zi ploioasă și ușor friguroasă. :))) Pentru ardeleni seamănă cu o tocană de cartofi mai lungă, în care cineva a pus prea multă ceapă. :)))))

Dacă vreți să o faceți vegană, puneți supă de legume și ignorați cârnații de la final (eventual puneți fasolea, că parcă numai zeamă de cartofi cu praz… ). 🙂

Rețeta este de la America’s Test Kitchen.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.