Cookingbookclub 11| rețetele lui Gennaro

După cum vă amintiți anul acesta gătim din #321sursedeinspirație, sursa numărul cinci fiind rețetele lui Gennaro Contaldo.

Mie îmi place foarte mult de Gennaro că la el totul este foarte simplu. 😛 Adevărul este că mâncarea trebuie să fie comestibilă, hrănitoare, plină de nutrienți, nu doar o poză de instagram. Oamenii au gătit mâncarea pentru că aveau nevoie de energie și pentru că este o modalitate de socializare și de a te relaxa câteva minute pe zi, între sarcinile pe care le ai. Prostia asta a noastră recentă, de a mânca totul de parcă te fugăresc urșii, de a băga în noi toate porcăriile, pline de chimicale și de a nu aprecia mâncarea, atâta vreme cât sunt milioane de oameni care nu au ce mânca și sunt forțați să supraviețuiască cu nimic, no bine, are deja efecte nebănuite, care se văd în obezitate, în dependența față de zahăr și sare și în faptul că sunt generații care nu știu să ardă mai nimic în bucătărie. 🙂

Gennaro are multe rețete simple, ușor de gătit, rapide și cu puține ingrediente. Of course, e italian, așa că într-o formă sau alta, totul e cu paste. :)))) Eu mi-am salvat niște rețete de pește, care arătau dezastruos de bine, pentru altă dată. 🙂

Și ai avut pasta party? Am avut pasta party. 😛 😀 🙂

Linguini cu roșii și mozzarella

Am folosit spaghetti nr. 5 de la Barilla, că au fost primele pe care am pus mâna în cămară, în timp ce butonam telefonul (trebuie să mă dezobișnuiesc de obiceiul ăsta). În tigaie ulei de măsline, un cățel de usturoi și niște chilli (ardei iuți din piață sunt foarte buni), roșii de care aveți, că poate nu găsiți cherry sau roma, tăiate, lăsat puțin să se pătrundă aromele, adăugat pastele, mozzarella ruptă în mână, niște busuioc. Dezastru real!!! 😀

Pasta All’amatriciana

Tot spaghetti, că în rest folosesc paste scurte și macaroanele românești nu mi s-au părut potrivite. 🙂 Mai puteți folosi bucatini sau rigatoni, zice pe net. În tigaie ulei de măsline, usturoi, ceapă tocată și niște kaizer tocat (pancetta sau jumări), turnat deasupra roșii tocate sau roșii din bulion, adăugat pastele, pecorino (cine mănâncă). Nu le-am ars, dar au fost dezastru! 😛

Paste cu roșii și măsline

Nu e de la Gennaro, e de la bunici italiene și e tot cu paste, plus că aveam niște măsline de terminat din frigider. :))) N-am făcut eu pastele, am folosit ce aveam prin casă. În tigaie usturoi, ardei iute, roșii colorate tocate, ulei de măsline, capere și măsline. La final adăugate pastele și niște pătrunjel verde tocat. Am mâncat până am zis dezastru! 😀

Următoarea întâlnire virtuală a clubului nostru va fi la începutul lunii noiembrie.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *