No bine, astăzi avem o rețetă pentru fanii pastelor scurte. 🙂 O rețetă cu cabanos și ciuperci, pe care o puteți modifica, după preferințe, de exemplu să o faceți doar cu cabanos sau doar cu ciuperci (pentru vegani/vegetarieni). Of course că nu o să mai fie același lucru, dar noi nu ne supărăm, adaptabilitatea și creativitatea în bucătărie sunt calitățile oricărui fan dezastruînbucătărie. 😀
În plus, sper că nu am uitat, gătim cu ce găsim prin frigider, că nu o să aruncăm mâncarea, drept urmare este o rețetă potrivită pentru leftovers, resturi de chestii, pe care trebuie să le terminăm. 🙂
Într-o oală mare, cu puțină sare, fierbem o pungă de paste. Eu am folosit paste fusilli (am avut unele normale și ceva resturi de paste colorate). Încercăm să fie al dente, respectiv fierte, dar nu până se fac praf. 🙂 În general ajută să respectăm timpul de pe cutie, după care să gustăm și dacă nu suntem mulțumiți, să mai lăsăm puțin la fiert, după care iar gustăm și tot așa. (Nu mâncați tot, mai lăsați și pentru rețetă, lol.)
Pentru sos, punem în tigaie niște ulei de măsline (sau ce avem), niște căței de usturoi tocați și cabanos tocat (sau șuncă/ salam/ cârnați/ kaizer etc.), după care adăugăm ciuperci, spălate, curățate și tăiate felii/ bucăți, dacă mai mari. La final adăugăm o cutie de roșii în bulion sau bulion, condimentăm cu sare, piper, busuioc, etc. și lăsăm să fiarbă puțin.
Adăugăm pastele scurse și clătite bine cu apă în sos, amestecăm, porționăm și… poftă bună. 🙂
Nu mâncați tot, lăsați-mi și mie!!!! :))))))
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.