Flädlessuppe sau supa cu clătite este un fel de mâncare întâlnit prin Austria (se mai cheamă Frittaten) și în sudul Germaniei, specific șvabilor. Posibil să o găsiți și pe la neamurile săsești de prin vestul țării. 🙂
Rețeta mea e din caiet și conține trei chestii mari și late: o supă concentrată și limpede de vită sau pui, clătite tăiate fâșii și pătrunjel verde. 🙂
Bineînțeles că dacă vreți un fel de mâncare vegetarian, puneți o bază de legume, dar e alegerea voastră. 😀
No bine și acest fel de mâncare arată creativitatea omului medieval, care, sătul de supă cu (ce o fi fost), a descoperit niște resturi de clătite prin cămară și le-a aruncat tăiate fâșii subțiri, în supa fierbinte. De unde avem supa cu clătite. 🙂
Clătitele se fac dintr-o cană de făină, 1 ou și o cană cu lapte, plus un vârf de sare. Dacă aveți, puteți adăuga nucșoară sau alte condimente. Se prăjesc subțiri, într-o tigaie, în untură. (Unt sau ulei, pentru cei certați cu untura :D) Dacă vreți arome tradiționale, puteți freca tigaia cu ceapa sau șuncă afumată.
Supa: la 1 litru de supă (bulion concentrat, strecurat și degresat) se pun 200 de grame de clătite, rulate rotund și tăiate fâșii subțiri. Pătrunjel tocat deasupra.
Dezastruos de simplu și perfectă pentru o zi friguroasă de toamnă (dar să fie fierbinte). 🙂
Pentru impresia artistică, pui rotocoale de clătite în farfurie, torni lichidul deasupra, după care servești și mănânci. Altfel clătitele vor absorbi lichidul și supa ta cea arătoasă va deveni un mega dezastru. :))
Disclaimer: N-am avut pătrunjel, am pus ceapă verde tocată.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.