Ep. 131 – Friptură de vițel cu garnitură de orez

Într-una din vizitele la supermarket, am cumpărat două felii de carne de vițel, care erau tăiate pentru șnițel, și care au sfârșit în congelator, pentru a fi gătite la o dată ulterioară.

No bine, ziua aceea fantastică a venit. 🙂 Am dezghețat cele două bucăți de carne, care este de regulă un proces de durată, dacă nu folosiți scurtături, precum apa caldă sau cuptorul cu microunde.

Le-am dezghețat, spălat bine, după care le-am bătut cu ciocanul de carne… damn, trebuie să ai tehnică și la bătut, că altfel nu se întinde carnea cum trebuie… 😀 No bine, dacă mi-ar fi ieșit figura, poate le-aș fi făcut șnițel, cum scria pe etichetă. Doar că dezastrul de mine nu a reușit să vadă modificări vizibile între starea de dinainte de ciocan și cea de după ciocan… adică bucățile erau în continuare cam groase, motiv pentru care mi-am schimbat ideea și le-am băgat la cuptor. 😛

La cuptor, într-o cratiță, am pus cele două felii de carne, pe lângă ele am tăiat peștișori o ceapă și bucăți mari, doi morcovi și un păstârnac (curățate înainte, of course, și spălate); sare, piper, mult cimbru, niște busuioc și apă, cât să acopere carnea și legumele.

No bine, a fierb carnea mea, și a tot fiert, din zi și până în seară, și am tot completat cu apă caldă de vreo două-trei ori, până m-am plictisit și am băgat furculița și cuțitul ea. 😀 Să o gust, nu de alta. :))) Într-un final, cât pe ce să o ard. :)))) Ar fi fost un dezastru de neimaginat…

Către final i-am pus și niște roșii cherry, pentru impresia artistică, of course. 😛

În paralel, am fiert niște orez basmati – la o cană de orez, trei de apă, puțin ulei sau unt și un praf de sare; speli orezul în mai multe ape, îl scurgi, după care îl pui la fiert, amesteci la început, să nu se prindă de fundul oalei, după care, când începe să fiarbă, dai focul mic, pui capac și nu mai faci nimic, el se umflă, absoarbe apa și e fiert, păstrându-și forma. Orezul fiert poate fi amestecat la final cu boabe fierte de porumb, scurse, din conservă.

Ies două porții. Gustoase. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *