Supă vegană, cu două variante de rețete: cea originală și cea adaptată. 🙂 Se face rapid, într-o repriză de ploaie, lol. 😀
Rețeta originală: 1 ceapă tăiată și 2 ardei grași roșii, curățați de semințe și tăiați bucăți mai mari se călesc cu 2 linguri ulei de măsline, sare și piper după gust 6-8 minute, după care se adaugă 3 căței de usturoi tocați, 1 linguriță de mentă uscată, 1/2 linguriță de boia afumată, niște fulgi de ardei roșii, 1 lingură de pastă de tomate, 1/2 cană de vin alb sec, 1 conservă de roșii în sos. Se amestecă bine și se lasă să fiarbă la foc mic, vreo 10 minute, după care se adaugă 4 căni de supă din legume, 2 căni de apă și 3/4 cană de bulgur care a fost clătit în prealabil. Se fierbe la foc mic vreo 20 de minute, până când bulgurul e făcut. Se condimentează cu mentă proaspătă.
Rețeta adaptată: no bine, de unde atâta supă de legume în frigider? :))) Drept urmare am combinat supa direct în oală. 🙂 Am tocat ceapă, morcov și apio și le-am pus la călit, după care am adăugat ardeii roșii, usturoiul, boia, mentă, piper, vegeta (de fapt am pus cub de legume :D), roșii proaspete tocate, am adăugat apă, fără vin și le-am pus la fiert, la foc foarte mic. Ceea ce este o noutate absolută. :))) Cantități în funcție de oala mea de supă. 🙂 În loc de bulgur am folosit orez. Rezultatul a fost bun, oarecum seamănă cu supele de pui, fără pui :P, cu roșii și orez pe care le făcea mama.
Cel mai haios e faptul că am mâncat ardei gras, în supă, bucăți mari!!! Din proprie inițiativă. :))))))
De asta gătitul acasă, cu mânuțele tale dezastruoase, este recomandat tuturor mofturoșilor. 🙂
Vinul într-o rețetă turcească este de pe vremea când bucătarul lui Ataturk a plecat în schimb de experiență la francezi. :))))
Rețeta este de inspirație America’s Test Kitchen.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.