Ep. ultra special – brioșe cu brânză

Mama face niște prăji foarte bune cu brânză și fructe, mi-a povestit Ancuța. După ce am văzut pozele și am salivat pe tastatură, logic că i-am cerut rețeta. :)))

No bine, astăzi avem un dezastru ultra special, brioșe cu brânză. 🙂

Ne trebuie 2 ouă, 4 linguri de zahăr, 300g de brânză de vaci sau cremă de brânză, câteva linguri de făină (cât cuprinde :P), 50g unt, arome, fructe de pădure sau stafide și fulgi de ciocolată. Yummy!!!

Ouăle se bat cu zahărul, după care se adaugă brânza și se amestecă bine. În funcție de densitatea compoziției (și de ce fel de brânză folosiți) se adaugă câteva linguri de făină, până sunt toate bine omogenizate, iar aluatul nu este fluid. La final adăugăm untul, la temperatura camerei.

Se toarnă în formele de brioșe și deasupra așezăm fructe de pădure sau stafide și fulgi de ciocolată.

Se coc la cuptor preîncălzit, la temperatura potrivită, până se rumenesc bine deasupra. (Nu le ardeți! :))) )

După răcire vor scădea în înălțime, dar nu și în gust. 🙂

Cantitatea ajunge pentru o tavă de silicon de 9 brioșe (din Auchan). Dacă aveți, ca mine, tavă mai mare, de 12, improvizați. 🙂 Ceea ce voi face și eu cu proxima ocazie. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *