Ep. 129 [Oktoberfest] – ștrudel cu varză murată sau Sauerkrautstrudel

Și zi-ne pisiroz, ce mâncăm azi bun de Oktoberfestul de acasă din Brașov? 🙂 Descoperirea secolului, ștrudel cu varză murată sau Sauerkrautstrudel. 😀

Bineînțeles că se poate face și cu varză dulce, dar necesită muuuult mai mult timp de pregătire. Și nouă ne plac dezastrele rapide. :))))

Aveți nevoie de 1 pachet de foietaj (din cel cu 6 foi gata tăiate de la Kaufland), jumătate de conservă de varză murată nemțească (din același magazin sau de la fratele său Lidl), 1 pachet de kaizer tocat (Lidl), 1/2 ardei roșu tocat, 1 ceapă albă tocată, chimen (mult chimen), sare, piper, ulei de măsline sau de floarea soarelui.

Puteți folosi și varză murată românească, diferența e că cea nemțească este murată în vin și are un alt gust și consistență – e mai tare (da, seamănă cu varza noastră de călit, cea de Covasna, nu cea de sarmale, de Buzău – nu vă așteptați să știu așa ceva, lol :)))) ).

Singura chestie complicată la rețeta asta este dilema “mai las la cuptor sau s-a ars prea tare”. :)))

Ceapa tocată, kaizerul bucățele, ardeiul tocat și niște ulei călite în tigaie, adăugată varza acră și lăsată să prindă puțină culoare (nu o ardeți! 🙂 ) și să se evapore zeama; condimente și chimen – vedeți că fiind varza murată, nu are nevoie de prea multă sare. Lăsat să se răcească.

Foietajul lăsat la decongelat.

Pe fiecare foaie, intră cam 2 linguri de varză călită, după care se rulează ușor și se lipește foietajul cu puțină apă, să nu se desfacă la căldură și să se dezintegreze cu totul. 🙂 Deasupra uns cu puțin ulei și presărat chimen.

La cuptor, la foc potrivit, vreo 20-30 de minute – verificați ce scrie pe cutia de foietaj și fițele cuptorului din dotare. 🙂

Sehr Gut. 🙂 Mai facem, chiar dacă familia dezastru nu s-a arătat prea emoționată. :)))))

#Oktoberfest2020 #zuhauseinKronstadt #acasalaBrasov #dezastruinbucatarie #jabitte #pisirozarderetetevechisinoi

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook. Stai acasă și gătește ca de Oktoberfestul din Brașov! Găsești toate ideile aici! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *