Ep. 128 [Oktoberfest] – tocană de varză acră sau Eintopf

Doamna dezastru, de tocană de cartofi am auzit, dar tocană de varză acră??? 😀

No bine, ziceți Eintopf, dacă vă place mai mult, că instant vă veți simți ca la Oktoberfest. Oktoberfestul de acasă din Brașov, că anul ăsta petrecem fiecare în bucătăria lui din motive covidoase. 😛

Rețeta combină varză acră, cartofi (na, vezi, avem și cartofi! :))) ) și cârnați, dar eu am pus șuncă, pentru că trebuia să scap de ea din frigider. 🙂

Dacă vă place varza acră nemțească, găsiți conserve la Lidl sau Kaufland și e gata tocată. Dacă nu, găsiți prin toate magazinele varză murată românească, pe care o tocați cu un cuțit sau cu un robot de bucătărie.

Este o tocană dezastruos de complicată. 😛 Într-o cratiță se pune la călit niște ceapă tocată, se adaugă varza tocată, cartofii cubulețe, se completează cu supă sau cu apă, se potrivește de sare, vegeta, piper (vedeți că varza murată e gata sărată), după care se adaugă chimen, niște foi de dafin și, când e aproape gata, cârnații (prăjiți înainte, dacă e cazul).

În rețeta originală se mai punea smântână de gătit cu niște muștar la final, dar sorry, n-am ajuns la nivelul ăsta. :)))

Din cauză că am fiert la cartofi până m-a apucat foamea, vă recomand să încercați varianta în care ați fiert cartofii separat înainte, tind să cred că o să se facă în maxim jumătate de oră. 😀

Băgați și niște pâine cu cartofi și o bere, ca să fie distracția totală. :)))

#Oktoberfest2020 #zuhauseinKronstadt #acasalaBrasov #dezastruinbucatarie #jabitte #pisirozarderetetevechisinoi

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook. Stai acasă și gătește ca de Oktoberfestul din Brașov! Găsești toate ideile aici! 🙂