Ep. special [summerbeach] – salată de paste

No bine, anul acesta vara ține cât vreau eu. :)))))) Măcar aici, în lumea dezastrelor celor roz și gustoase. 😛 Drept urmare, astăzi avem rețetă de paste.

Probabil vă amintiți formula magică: paste + legume + proteine + dressing, valabilă în n combinații și aranjamente (inclusiv fructe în loc de legume, pentru cei creativi și ambițioși :D).

Salata de paste este un fel de mâncare rece, foarte gustoasă și care este potrivită pentru zilele super călduroase de septembrie, de pe plaja de sub Tâmpa sau de la marea grecească. 🙂

În cazul de față am avut pastele fierte în frigider, dar voi probabil va trebui să puneți o oală pe foc, cu puțină sare și când clocotește, veți arunca paste scurte în ea și le veți fierbe conform instrucțiunilor de pe pungă. În paranteză, apropo de asta, mie nu îmi reușește niciodată timpul din instrucțiuni, ori sunt pastele vechi luate de pe raft din magazin, ori sunt eu dezastru. Încheiat paranteza. Orice ați face și oricât le-ați fierbe, nu le faceți praf!!!! 🙂

Pastele se amestecă cu un mix de legume: eu am preferat de data aceasta roșii, castraveți, ardei și ceapă verde – chestii de prin frigider.

Pentru proteine am fiert niște ouă tari. 🙂

Dressingul a fost simplu, ulei de măsline extravirgin și zeamă de lămâie, fără alte condimente. Voi puteți pune sare, piper, busuioc etc.

Rezultatul, dezastruos de gustos și cu iz de plajă transilvăneană. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *