[prăjitorturișicafea 5] – prăjitură cu pișcoturi și piersici

Pe limba ei băștinașă, Biskuit-Pfirsich-Schnitten, este o prăjitură răcoroasă, dietetică (mă rog, semi, o să vedeți imediat de ce :P) și ușor alcoolică. :))))) Perfectă pentru cafea. Și bună inclusiv pentru micul dejun (că oricum undeva în lume este ora 5 :D).

No bine, ca să înțelegeți mai bine, această prăjitură nu are niciun gram de zahăr adăugat, dar este dezastruos de dulce. 🙂 Pentru că toate cele 5 ingrediente principale sunt dulci sau au zahăr în ele. Asta apropo de faptul că toți consumăm prea mult zahăr și că este musai să învățăm să citim etichete și să ne folosim matematica din școala generală. (Ce zici tu pisiroz, mate??? :D)

Acestea fiind spuse, să vă povestesc ce am pus în ea, după care să vedem cum poate fi modificată. 🙂

Ingrediente: un pachet de pișcoturi (am folosit din cele de la Lidl), un iaurt mare de fructe – de piersici (am folosit Jogobella, că era la reduceri), 250g de frișcă Meggle îndulcită (jumătate de cutie), un plic de gelatină alimentară și 6 piersici/nectarine tari sau un compot mare, niște suc de portocale și Amaretto.

În tava mea super dubioasă au intrat 2 rânduri de pișcoturi/ cremă/ fructe. Dacă aveți o tavă pe care o folosiți la tiramisu, este foarte bine; dacă nu, improvizați (puteți face direct porționat, în pahar). 🙂

Pregătiți sucul cu Amaretto într-o cutie, dacă scăpați mai mult lichior, nu vă suiți la volan sub nicio formă!!! :)))))) Dacă vreți fără alcool, este ok. În loc de suc puteți folosi zeama de la un compot de piersici, dacă preferați fructe din compot în loc de fructe proaspete.

Pregătiți fructele: spălate și tăiate felii foarte subțiri. Cele din compot merg mai groase. Dacă vreți să le tăiați cuburi, merg și așa, dar să păstrați niște felii pentru decor.

Cremă: într-un castron bateți bine frișca cu robotul sau cu mâna; când e tare, încorporați în ea iaurtul de fructe și plicul de gelatină înmuiat în puțină apă sau suc de fructe/compot (conform instrucțiunilor de pe plic).

Asamblare: treceți pișcoturile prin suc și le puneți în tavă, peste ele puneți jumătate de cremă, aranjați un strat de fructe, reluați cu stratul doi de pișcoturi, cealaltă jumătate de cremă și restul de fructe.

Dacă vreți să scădeți la minim cantitatea de zahăr, puteți folosi iaurt obișnuit, dar mai gras sau frișcă neîndulcită – vă jucați cu cantitățile și gustați, eventual puneți o lingură de miere dacă nu are niciun gust. 🙂

Tipa de la care am luat rețeta a combinat smântână cu frișcă, întăritor de frișcă și miere.

Prăjitura se ține la frigider minim o oră, de preferat o noapte, după care se mănâncă. Cu cafea neagră sau cappuccino. 🙂

Dacă nu găsiți piersici sau nectarine, puteți folosi compot. Sau mango. Sau orice alt fruct (vedeți să fie un iaurt care rimează). :))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *