[prăjitorturișicafea 2] – chec cu ciocolată și amaretto

No bine, presimt că următorul chec o să vă placă foarte-foarte mult!!! 😛 Este pufos de ți se topește în gură, este dulce și este perfect pentru o cană de cafea neagră. 🙂

Ingrediente: 2 căni de făină, 1 linguriță de praf de copt, 250g de unt moale, 1 cană de zahăr, 1 cană de zahăr brun, 4 ouă mari la temperatura camerei, 1 cană de lapte, 170g ciocolată amăruie topită, 1 zahăr vanilat, 3 lingurițe esență de migdale, 4 linguri de lichior amaretto.

Logic că am modificat rețeta și nu a ieșit dezastru. 🙂 Am înjumătățit cantitatea de zahăr și chiar și așa, a ieșit super dulce. Și pentru că n-am avut esență de migdale, am pus doar amaretto.

Cum se face: mai întâi topim ciocolata, pe bain-marie sau la microunde (aveți grijă să nu o ardeți :D). Dacă preferați prima variantă, puneți o cratiță cu apă la fiert pe aragaz și în ea veți băga un al doilea vas (ex. o cană de porțelan), în care se află ciocolata ruptă bucăți; dați focul încet și amestecați ușor în ciocolată până se topește toată. Trageți de pe foc și așteptați să se răcească pentru vreo 10 minute.

Într-un vas mixați untul și zahărul + zahărul vanilat, după care adăugați ouăle pe rând, ciocolata lichidă, și alternativ laptele și făina cu praful de copt. La final lichiorul.

Se coace într-o tavă mare de chec/cozonac, pe hârtie de copt sau tapetată cu grăsime și făină. Mie mi-au ieșit vreo trei tăvi mai mici. La cuptor temperatură potrivită, vreo 45 de minute.

Și dezastru cum ești, ai reușit să nu le arzi? 😛 Decât puțin, pe fund. :))))) Dar le-am tăiat frumos după ce s-au răcit, de zici că nu au pățit nimic. 😀

No bine va trebui să așteptați să se răcească bine de tot, altfel o să se dezintegreze și veți mânca checul cu lingurița. :))))

Rețeta este de inspirație Magnolia Bakery, precum și anterioara din această serie.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *