[prăjitorturișicafea 2] – chec cu ciocolată și amaretto

No bine, presimt că următorul chec o să vă placă foarte-foarte mult!!! 😛 Este pufos de ți se topește în gură, este dulce și este perfect pentru o cană de cafea neagră. 🙂

Ingrediente: 2 căni de făină, 1 linguriță de praf de copt, 250g de unt moale, 1 cană de zahăr, 1 cană de zahăr brun, 4 ouă mari la temperatura camerei, 1 cană de lapte, 170g ciocolată amăruie topită, 1 zahăr vanilat, 3 lingurițe esență de migdale, 4 linguri de lichior amaretto.

Logic că am modificat rețeta și nu a ieșit dezastru. 🙂 Am înjumătățit cantitatea de zahăr și chiar și așa, a ieșit super dulce. Și pentru că n-am avut esență de migdale, am pus doar amaretto.

Cum se face: mai întâi topim ciocolata, pe bain-marie sau la microunde (aveți grijă să nu o ardeți :D). Dacă preferați prima variantă, puneți o cratiță cu apă la fiert pe aragaz și în ea veți băga un al doilea vas (ex. o cană de porțelan), în care se află ciocolata ruptă bucăți; dați focul încet și amestecați ușor în ciocolată până se topește toată. Trageți de pe foc și așteptați să se răcească pentru vreo 10 minute.

Într-un vas mixați untul și zahărul + zahărul vanilat, după care adăugați ouăle pe rând, ciocolata lichidă, și alternativ laptele și făina cu praful de copt. La final lichiorul.

Se coace într-o tavă mare de chec/cozonac, pe hârtie de copt sau tapetată cu grăsime și făină. Mie mi-au ieșit vreo trei tăvi mai mici. La cuptor temperatură potrivită, vreo 45 de minute.

Și dezastru cum ești, ai reușit să nu le arzi? 😛 Decât puțin, pe fund. :))))) Dar le-am tăiat frumos după ce s-au răcit, de zici că nu au pățit nimic. 😀

No bine va trebui să așteptați să se răcească bine de tot, altfel o să se dezintegreze și veți mânca checul cu lingurița. :))))

Rețeta este de inspirație Magnolia Bakery, precum și anterioara din această serie.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *