Inaugurăm astăzi o serie specială de articole cu prăjituri, torturi și cafele (sau ceaiuri, după preferințe), pentru atunci când vreți să faceți o pauză, dar v-ați săturat de clasicele ritzi-pitzi de la pachet. 🙂
Astăzi avem o rețetă de chec cu mac, pe limba ei originală poppy seed bread care seamănă mai degrabă cu brioșele decât cu checul pe care îl știm noi, pentru că aluatul este destul de dens și are lapte în compoziție. Dar pentru că se coace în tavă de chec, l-am inclus în această categorie, cu de la mine putere. 😛
Aveți nevoie de 2 1/2 căni de făină, 1 1/2 linguriță de praf de copt, 1/4 linguriță sare, 1 1/4 cană de ulei, 1 1/4 cană zahăr, 3 ouă mari, la temperatura camerei, 1 1/3 cană de lapte, 1 zahăr vanilat, 1/4 cană semințe de mac.
Eu am pus doar 3/4 cană de ulei și la fel zahăr și a ieșit ok.
Uleiul mixat cu zahărul și zahărul vanilat, se adaugă ouăle pe rând, lapte, după care ingredientele uscate – făina, sarea, praful de copt. La final semințele de mac.
Se coace într-o tavă mare de chec/cozonac, unsă cu grăsime și tapetată cu făină sau în care se pune hârtie de copt. La foc potrivit vreo 45 de minute – testați cu o scobitoare, trebuie să iasă curată.
Se poate tăia rece.
Dacă ați reușit să nu ardeți checul cu mac, atunci este potrivit pentru o cană de cafea fierbinte. 🙂 Sau un cappuccino. 😀
Rețeta este de la faimoasa cofetărie Magnolia Bakery (dacă nu ați auzit de ea, înseamnă 1, că nu vă plac cupcakes și 2, că nu v-ați uitat la Sex and the City 😛 )
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.