Ep. special [dincarantină] – fajitas de pui cu salsa

Spre deosebire de voi #săracilor, eu m-am semi-izolat la domiciliu cu Chef la scară. 😀 Chestie care a venit la pachet cu conversații de genul:

Mi-e foame, ce facem de mâncare? Un sandviș ceva?

Nu.

Am putea face o pizza, deși durează cam mult…

Nu.

No bine, atunci…

Scoate niște carne din congelator, facem fajitas!!!

No bine, și așa am făcut. 🙂 Mai precis Chef a făcut și eu am mâncat, că așa s-au împărțit rolurile în bucătăria cea dezastru. :))))

Fajitas în bucătăria mexicană sau Tex-Mex înseamnă carne (de regulă pui sau vită) la grătar, mâncată într-un taco sau tortilla.

Chef a tăiat fâșii niște piept de pui decongelat rapid la microunde, l-a condimentat cu aproape toată cămara (sare, piper, vegeta, oregano, muuuuult chimen etc.), după care l-a aruncat în tigaie cu niște ulei. Când a fost aproape făcut a adăugat fâșii de ardei gras verde și roșu, plus niște ceapă roșie, le-a mai învârtit de două-trei ori și gata. 🙂

Salsa a făcut-o cu roșii din bulion – ca în carantină – tocate, ceapă roșie/verde tocată și niște jalapenos murat.

De mâncat cu tortillas sau lipii decongelate. Yup, prietenul cel mai bun la dezastre pe timp de pandemii este congelatorul. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.