Ep. 107 – foietaj întors cu ananas și caramel

Astăzi avem rețetă de la prieteni. Cărora le place să ardă caramelul. 😛 🙂 😀

No bine, într-o cratiță (care se poate băga și în cuptor) faceți niște sos de caramel – puneți zahăr pe foc, ardeți ușor, stingeți cu puțină apă și unt. Când are consistența unui sos, trageți de pe foc, adăugați bucăți de ananas din compot, pe care le aranjați artistic, deasupra acoperiți cu o foaie de aluat foietaj (dacă îl scoateți din congelator, lăsați la dezghețat).

Băgați la cuptor, temperatură potrivită (sau cum scrie pe ambalajul aluatului); când este gata, scoateți din cuptor și întoarceți prajitura pe o farfurie mai mare.

Așteptați să se răcească, după care tăiați felii și decorați cu o lingură de frișcă.

Dacă nu aveți ananas (sau nu vă place), puteți încerca cu alte fructe.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.