No bine, doar cine nu a fost nevoit să improvizeze ceva de mâncare într-un timp scurt nu recunoaște beneficiile rețetelor care se fac în maxim 30 de minute, așa cum scrie în rețeta luată de pe site-ul de rețete al lui Mega Image.
Practic dacă ai baza de supă și pastele gata făcute, pui pastele în supă și aștepți să se fiarbă, mai pui niște busuioc deasupra și voila, te-ai scos cu o masă (de prânz, probabil). 🙂
Dacă nu ai decât ingredientele de bază și te încăpățânezi să faci totul de la zero, no bine, atunci s-ar putea să dureze mai mult. Și să nu vrei să mai repeți experiența. :))))
Pentru baza de supă de legume vei avea nevoie de rădăcinoase (morcov, țelină, pătrunjel rădăcină), ceapă, eventual ardei gras și apio; plus sare, piper, vegeta, după gust. Eu prefer mai multe legume și mai puțină vegeta, dar, dacă frigiderul tău e cam gol, atunci compensezi cu un cub-două de concentrat de legume. (Partea proastă e ca rezultatul va ieși cam sărat și cu mai puțini nutrienți). Pus pe foc într-o oală, spumat, lăsat să fiarbă la foc mic, de preferat, până legumele pot fi pătrunse cu furculița (nu le fierbe să le faci praf, te rog). Dacă vrei și legume în supă, atunci le tai mărunt de la început; dacă nu vrei, atunci când sunt fierte, le scoți și folosești doar zeama.
Pastele cappelletti “pălărioare” sunt niște paste umplute original cu o combinație de carne cu brânză, fierte într-o supă de pui sau cocoș, care se mănâncă la ocazii speciale, la începutul mesei de duminică sau de Crăciun, în unele părți din nordul Italiei (6-8 la porție). Daaa, tot un fel de ravioli, doar că arată puțin diferit, ca o pălărie de soldat spaniol. 😀
Eu le-am făcut cu morcov, ceapă roșie, apio și ardei (legumele date pe răzătoarea mare sau tăiate foarte fin și călite cu puțin ulei, după care scurgi uleiul cât se poate).
Aluatul se face din 3 ouă și 2 căni și un sfert de făină (sau 4 ouă mari și 3 căni și un sfert de făină, șamd), plus un vârf de sare. Amestecate ingredientele, frământat aluatul până ajunge neted și mătăsos. 😛 După care se taie în 3-4 bucăți, să se poată lucra mai ușor, se întinde în foaie subțire și se taie cu cercuri sau pătrate.
Dezastrul de mine nu mai știe dacă a respectat rețeta (oare? :D), dar știu că mi-a ieșit un aluat îngrozitor. M-am chinuit să îl întind – drept e, că răbdarea mea era deja la limite – și oricum mi s-a părut prea mult pentru oala mea de supă, așa că am folosit vreo jumătate și restul l-am congelat pentru altă dată.
Pe fiecare cerc de aluat, pui puțină compoziție de legume, după care dai cu apă marginile (să le poți lipi mai ușor) și lipești pastele umplute în niște semicercuri, după care aduci vârfurile în față, dând forma unei pălărioare. Sau le lași așa cum sunt. :)))))) Daci nu ai priceput nimic, uite aici poze.
Pentru că nu le-am scurs de ulei, nu prea s-au lipit. Plus, dezastru cum sunt, am încercat să fac unele mici de tot. 😀 După care am tăiat niște cercuri mai mari. :)))) Și, of course, că aluatul meu a fost mai gros, că nu am reușit să îl întind suficient de subțire. 😛
Eu le-am fiert direct în supă, că mi-era cam foame, dar le poți fierbe și separat. Dacă ai făcut mai multe, poți congela o parte.
No bine, ce vreau să vă mai zic e că rezultatul final a fost dezastruos de gustos! 🙂 Pentru că am trișat, și am pus și o pulpă de pui în supa de legume și pentru că, făcând mai multe chestii în paralel, am fiert supa la foc foarte mic.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.