Ep. special [cookingbookclub] – chec cu spanac și roșii uscate

…poftiți la chec cu spanac și roșii uscate 🙂 Direct din Bucătăria Lidl (care a fost propunerea ediției de luna aceasta a #cookingbookclub) în bucătăria Oanei. 🙂 Rețeta o găsiți aici.

Am ales-o pentru că aveam o punguță de roșii uscate cu care nu prea știam ce să fac, cumpărate de cînd a fost săptămîna italiană… anul trecut. Am pus spanac congelat, din cel tocat, dar nu pireu, că din ăla am avut. Am pus cam 120 de grame că m-am gîndit să iau în calcul apa care o să se evapore. Am pus doar o ceapă că era destul de mare și mi s-a părut destul, nu cred că am greșit. Oh, da, și n-am pus parmezan că eram convinsă că mai am și nu am luat. Ma gîndisem să înlocuiesc cu telemea, dar m-am răzgîndit, poate data viitoare. Nici sare n-am pus că sînt roșiile destul de sărate. În schimb oregano au avut și roșiile îmbăiate în ulei de măsline, am scăpat și eu puțin cam mult, dar nu a fost problemă.

45 de minute la cuptor mi s-a părut cam mult, dar am decis ca măcar atîta să respect din instrucțiunile din rețetă. Eu am copt în tavă de chec tapetată cu hîrtie de copt și am încălzit cuptorul înainte. A crescut frumos, mi-a făcut o creastă semeață. Mie îmi place cum a ieșit, cred că e bun și rece și cald, și la mic dejun și la cină, e colorat și arătos, pufos și miroase frumos (a … usturoi?!!). Da, pentru că roșiile mele uscate fuseseră unse sau tăvălite și în așa ceva.

Sper să vă placă și așa în varianta Shrek (în poza lor se văd clar în chec fîșii verzi și roșii, la mine e mai amestecată situația.) Atîta doar că poate n-ar fi rău să aveți puțintică răbdare și să nu-l tăiați imediat ce l-ați scos din cuptor…

PS: Am uitat să zic că am pus mai multe roșii, vreo 10, dacă tot nu am pus parmezan. Și doar două ouă pentru că… am citit greșit :)))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *