Ep. 94 – batoane cu cereale

În ultimii ani am încercat diferite variante de a face granola bar (sau batoane cu cereale/ flapjack/ muesli bar) și încă mai am de lucru pentru a găsi rețeta perfectă. ?

Pentru o perioadă am cumpărat din magazin batoane similare, problema cu ele este cantitatea foarte mare de zahăr, la care se adaugă ingredientele minune, precum uleiul de palmier și multe e-uri. Așa că la un moment dat am început să experimentez cu diferite ingrediente, cu rezultate aproximativ similare.

Pentru varianta din poze, am combinat fulgi de ovăz și grâu (vă recomand doar cei de ovăz, cei de grâu sunt mai duri), diferite semințe (există pachete cu amestec de semințe la magazin, dacă nu vreți să le cumpărați separat) și arahide, plus merișoare. Puteți să folosiți amestec de cereale, nuci și fructe uscate/ muesli – din cele care sunt gata pregătite pentru micul dejun (din nou, problema la majoritatea este zahărul). Sau amestecurile folosite ca snacks – posibil însă să vă iasă mai costisitoare rețeta.

Fulgii, semințele și fructele se amestecă cu grăsime și glucide, respectiv unt/ ulei/ ulei de cocos și miere/sirop de zahăr brun/ variante – eu am pus ceva ulei de cocos, unt de arahide homemade și ceva miere. Compoziția se întinde pe o foaie de copt și se coace pentru câteva minute la cuptor, până își schimbă ușor culoarea. În mod normal ar trebui să se taie bucăți… ceea ce mie, fiind un mic dezastru, nu mi-a ieșit. :))) O altă variantă este să porționați înainte de a băga la cuptor.

Dacă mie mi-a ieșit o chestie super dulce – și eu încerc să țin zahărul sub control, imaginați-vă cum sunt majoritatea rețetelor similare pe care le găsiți pe net (vă sugerez să reduceți cantitatea de zahăr cât puteți de mult).

De folosit pe post de snacks (dar în cantități mici), în special înainte de efort fizic mediu și mare. (Tastatul la calculator nu se pune ? )

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *