Ep. 92 – supă de înecat curcanul :D

No bine, dacă tot am ajuns cu toții sănătoși în noul an douăzeci-douăzeci, am furat o rețetă de la prietenii mei cu bunici unguri. 😛

Pulyka nyuvaszto sau supa de înecat curcanul tradusă neaoș te scoate din beția sărbătorilor cu viteza luminii transilvănene. 🙂

Cum faci să-ți iasă o supă de înecat curcanul?

Într-o oală pui la prăjit niște slănină de Ardeal, tăiată bucățele. În untura fierbinte arunci niște ceapă tocată mărunt și boia de paprika, după care stingi cu apă.

Faci găluști de făină: ou, făină, sare, trebuie să îți iasă un aluat mai tare. Le pui cu lingurița în supă.

La final îneci totul în zeamă de varză murată.

Dacă n-ai acrit-o suficient, mai pui niște lămâie…

De-li-ca-te-să!!!

Pentru cei care sunteți vegani și strâmbați din nas, rețeta a prins războiul, drept urmare este o combinație interesantă de grăsimi și carbohidrați, plus bacterii, care să țină de foame cât mai mult și să protejeze organismul. Și nu, nu poate fi făcută cu găluști de soia și unt de cocos. 🙂

Pulyka înseamnă în limba băștinașă curcan, de unde și celebra expresie ‘bă pu(l)ică’ 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.