Ep. 75 – Oktoberfest, festin bavarez cu ingrediente locale

Grüß Gott, meine lieben Katzen, pentru că de ieri ne aflăm oficial în Obtoberfest, astăzi avem mâncare bavareză, direct din Kronstadt. 🙂 No, ce să-i faci, globalizarea. :))

Am căutat o zi prin rețete să văd ce să aleg pentru astăzi și trebuie să recunosc că a fost extrem de greu. Într-un final am ales chestii care se fac rapid și care nu sunt foarte complicate… ja, genau, la voi m-am gândit. 😀 Krautsalat, Kartoffelsalat și Wurstsalat. Intuiți poate tema comună? 😛 Sehr gut!!!

După cum o să descoperiți imediat e cam ce mâncăm noi în mod obișnuit prin Siebenbürgen, doar așa, o țâră modificat. 🙂

Krautsalat sau salată de varză: varza albă tăiată fideluță cu un cuțit ascuțit, aruncată într-un castron cu un praf de sare și frecată cu mâna. Într-o cană făcut un dressing de ulei de floarea soarelui sau rapiță, cu oțet din vin alb, o ceapă albă tocată mărunt, un măr acrișor tocat mărunt, sare, piper și chimen. Și dacă nu sunteți vegani, puteți decora salata cu niște speck. De porc. (Se găsește la Lidl).

Kartoffelsalat sau salată de cartofi: o oală mare de cartofi roșii fierți în coajă – cei mai buni sunt cei care nu se sfărâmă, lăsați să se răcească și tăiați felii rotunde. Niște sos făcut din supă foarte concentrată, oțet din vin, sare, zahăr, piper, ceapă albă tocată – dat într-un clocot, apoi turnat călduț pentru cartofi. Ulei de floarea soarelui, niște castraveți acri felii și niște ceapă verde tocată. Un praf de chimen. De mâncat simplu sau garnitură la niște ciolan de porc cu șoriciul ars.

Wurstsalat sau salată de salam: câteva felii de parizer țărănesc de vită, de la magazinul din cartier (voi puteți folosi salam de șuncă, sau cârnați, sau altceva), ridichi tăiate felii subțiri, felii de castraveți acri, mărar tocat. Sare, piper, ulei și oțet.

Cu pită neagră sau albă cu cartofi, covrigi bavarezi – vezi rețeta aici – și bere. Sau garnitură la niște grătar dacic, cu mai multe feluri de carne și (măcar) o tavă de mici de oaie și vită.

Gutten Apettit!

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *