Ep. special – gem de piersici

No bine, am zis că va fi cea mai ușoară chestie. Că doar am făcut gem de gutui în cinci minute, o fi la fel. :)))) Daaaaa de unde… ?

2 kilograme de piersici, spălate bine și curățate de sâmburi și coajă (ținute pentru câteva minute în apă fierbinte), plus 1 kilogram de nectarine. Plus 1 kilogram de zahăr gelifiant 1:1 și jumătate de zeamă de lămâie.

Ar fi trebuit date prin mașină, dar mi-a fost lene, drept urmare a trebuit să le blanduiesc când am văzut că deși au fiert, încă sunt bucăți întregi (dacă faceți dulceață în loc de gem, e ok). Problema numărul doi este că și-au lăsat destul de multă zeamă și că – problema trei – ar fi trebuit să le fierb fără zahăr și să-l adaug doar la final, că maglavaisul meu a trebuit mestecat în continuu, că vroia să se lipească nonstop. 😀

În două borcănașe am pus și mentă, și busuioc. O ieși ceva. 🙂

Mai faci? Da, mai fac, peach pie. :)))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂