No bine, succesul acestei mâncări super rapide este fasolea verde păstăi, cumpărată proaspătă din piață sau magazin. Proaspătă înseamnă că atunci când o cureți, nu are ațe și când o rupi este fragedă. Nu știu să-ți explic foarte clar, dar pot să îți arăt :))
Pregătim fasolea înainte de orice altceva. O curățăm de codițe, o rupem în bucăți mai mici, o spălăm bine de tot și o punem la fiert într-o oală mare cu apă clocotită și niște sare, pentru câteva minute. Ideea e să fie comestibilă, dar crunchy – prefiartă. 🙂 O scurgem de apă și o clătim bine.
Într-o tigaie sau cratiță punem niște ceapă tocată, usturoi tocat, sare, piper, ulei și eventual morcov și ardei, tocate mărunt. Pe foc, călite ușor, după care adăugăm fasolea prefiartă, puțină apă și cabanos tocat. Lăsăm să fiarbă până ne place consistența fasolei. Va fi dezastru dacă scade apa și o ardem – NU! Sau dacă o fierbem până e praf – NU!
Fasolea prefiartă poate fi congelată pentru o dată ulterioară atunci când avem nevoie de ea.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂