Ep. 64 – salam de biscuiți

No bine și ce avem noi aici? Salam de biscuiți. ❤

Desertul copilăriei, comfort food, de-li-ci-os, toate sunt sinonime pentru același lucru, un desert ușor de făcut, a cărei rețetă am învățat-o în școala generală. Da, am prins un fel de ateliere de gătit/gospodărit de la care n-am învățat mare lucru, mai puțin rețetele pentru salam de biscuiți, salată de beauf și ouă umplute. Plus cum să desfac un fiert de călcat. 😀 (Nu, nu am făcut școala în anii 50…)

1 kg de biscuiți populari (sunt la kilogram, la Auchan), se rup bucățele și/sau se dau prin mașina de tocat (jumi-juma). Într-o cratiță se încălzesc, topesc și omogenizează 3-400 ml lapte, 300g zahăr (sau mai puțin, că biscuții sunt dulci), 3 lg cacao și 250g margarină. Se amestecă biscuiții cu crema, și două fiole de esență de rom. Puteți adăuga nuci, rahat tăiat, fructe uscate. Sau vișine din vișinată. Se rulează batoane în celofan și se dau la rece, în frigider, pentru câteva ore. Dacă vreți să faceți cantitate mai mare, puteți congela o parte pentru mai multe săptămâni.

Nu ai cum să fii dezastru, pentru că dacă ai pus prea mulți biscuiți, mai pregătești extra-cremă și dacă ai pus prea multă cremă, mai adaugi biscuiți. 🙂

Salamul din imagine a fost făcut de maică-mea și face parte dintr-o serie de mai multe încercări, cea mai reușită fiind cea în care procentul vișinelor a fost aproape similar cu cel al biscuiților. :))))

Dacă faceți salam de biscuiți, nu ezitați să mă chemați în vizită. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *