No bine, în ultimii ani lasagna face ravagii în meniul meu obișnuit 🙂 De la “nu mănânc așa ceva ever” la “să fie cu legume sau cu carne” credeți-mă că a fost nevoie de foarte mult efort. Și timp. 😀
Varianta de mai jos este cu carne și mazăre. Poate vă amintiți de sosul ragu, în care adăugăm către final niște mazăre.
Într-o tavă punem niște ulei și sos de roșii/carne, după care vom avea un strat de paste, un strat de ragu, un strat de mozzarella și tot așa, vreo 3-4 straturi. Ragu să aibă mai multă zeamă și să fie cald, foile de paste se pun crude. Poți pregăti lasagna de pe azi pe mâine – o ții la frigider, când s-a răcit. La cuptor, foc potrivit, vreo juma de oră sau mai mult.
Eu pun de regulă 4 rânduri de paste și 3 rânduri de ragu sau legume și pe foaia de deasupra pun cașcaval și niște sos de roșii. Și țin în prealabil vreo 5 minute pastele în apă caldă. Ideea e să aibă suficient sos, inclusiv deasupra, altfel rămân pastele nefierte dar să nu o fierbeți prea mult. Din experiență, după vreo câteva ture începi să te prinzi despre timp, temperatură, cantități șamd. 🙂
Sună dezastruos de bun, dar sosul bechamel? Să nu exagerăm totuși :)))
Tura următoare facem cu legume (la fel, mai puțin maglavaisul dintre paste). 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂