Ep. special – falafel cu tzatziki

Fălafel. Cu tzatziki. Episodu’ 3

Tura asta avem carte la nivelu’ meu de gătit. Adică_carte de bucate pentru copii. Cartea e pentru copii, nu bucatele.

Deci, listat rețeta, luat rețeta (tot americănească, tot în cantitățile lor, da’ parțial tradusă în cantitățile mele) în buzunar și plecat la cumpărături.

Carevasăzică rețeta. Adică rețetele. Că e doo. Și surprizăăăăăă. N-au carne.

Falafel: 400g (13oz) tin chick peas (drained), 1tbsp chopped fresh parsley, 1/2 small onion (chopped), 1tsp of ground coriander, 2tbsp of plain flour and extra for shaping, 1tsp of ground cumin,1 garlic clove (chopped), salt and pepper, 200ml (7fl oz) sunflower oil

Tzatziki: 1tsp of fresh lemon juice, 1/2 cucumber, 1 garlic clove (crushed), 1tbsp of chopped fresh mint(optional), 200g (7oz) Greek or natural yoghurt,

Pe românește, o cutie de 400 de năut, frunze de pătrunjel tocate, juma’ de ceapă tocată, coriandru praf, 2 linguri de făină, chimen pulbere, 1 cățel de usturoi tocat, sare și piper (mai mult piper decât sare), 200 de ml de ulei.

Mno, toate chestiile în afară de ulei le arunci în blender, apeși  pe buton și  aștepți până se fac pastă. Scoți pasta din blender, faci niște hamburgheri, îi îmbraci în făină și-i arunci în tigaie în uleiul încins. Îi lași doo – tri minute pe fiecare parte și-i pui pe ceva să se scurgă.

După care, o linguriță de suc de lamâie, juma de castravete, un cățel de usturoi stropșit, o linguriță de mentă tocată (dacă vrei), 200 de grame de iaurt. Grecesc. Cică.

Razi jumatea de castravete (și acu’ mă întreb ce fac cu jumatea ailaltă) și o storci. Că zama de castravete nu dă bine în țațichi. Aruci castravetele în castron cu zama de lămâie, usturoiu’, menta și iaurtu’, dai cu niște sare și piper peste și mesteci. Și gata.

Se manâncă împreună.

Dacă te cheamă Carmen…..

Vorbești cu mama de copchil vegetariano-vegano-chestie și-ți zice că cu năutu’ din cutie ți se împrăștie falalefu’ prin tigaie, drept urmare mai arunci și doo lingurițe de pastă de susan în compoziție. Că aia se lipește de toate. Și cică are și tone de calciu la portător. Și pentru viitor ții minte să sari peste ceapă. Că se prăjește și se simte și tie nu-ți place ceapa prăjită.

Arunci fălafelu’ în tigaie și te cocoți pe facebuce. După juma’ de mahoarcă îl întorci și te întorci pe facebuce. Ți se pare că ceva nu sună bine în tigaie, te uiți și constați că a fugit uleiu’. Că măgaru’ ăsta mâncă ulei ca o mobră.

Te apuci și mânci și-ți aduci aminte de sărățelele lu bună-ta. Chimenu’ rules!

Poftă mare. Și la vară cald.

Rețetele sunt din a treia carte propusă la cookingbookclubul din mai/iunie  
Ultimate Children’s Cookbook. Următoarea carte apare la începutul lunii iulie.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *