Ep. special – salată de cartofi

Episodu´ 2.  Carmen, listează rețeta!

Deci, rețeta. Americănească și asta, cu cantități americănești. Adicătelea:

2 pounds Yukon Gold potatoes, 1 tablespoon white vinegar, 1 tablespoon kosher salt, plus more to taste, 6 ounces thick-cut bacon, 1 cup Mayonnaise or store-bought mayonnaise, 2 tablespoons red wine vinegar, 1 tablespoon Dijon mustard,Freshly ground black pepper to taste, 1 small red onion, finely diced (about ⅓ cup), 1 rib celery, finely diced, 10 to 12 cornichons, finely chopped, ¼ cup attractive celery leaves, for garnish (optional).

Pe românește, barabule, curățate și tăiate cubulețe. Cam un kil. Se pun la fiert cu sare și o lingură de oțet. Alb. N-am înțeles care-i faza cu oțetu’ încă. După ce s-au terminat de fiert, se lasă la scurs și la răcit.

Bacon. Se prăjeste. După ce s-a terminat de prăjit se lasă la scurs și la răcit. După care se taie bucățele.

O ceapă roșie, o bucată de băț de țelină/apio/cum i-o mai zice, 10-12 castraveți tăiați feliuțe.

Ceva frunze de țelină. Dacă vrei.

Niscai maioneză, muștar, oțet roșu. Se amestecă.

Se ia un castron, se aruncă toate chestiile în el. Cu ceva sare și piper. Dacă mai tre’. În afară de frunzele de țelină. Care cică îs doar de decor.

Amu, dacă te cheamă Carmen…. și ai listat rețeta nu uiți niciun ingredient. Dar uiți cantitățile și în loc de salată de cartofi cu chestii te trezești cu o salată de chestii cu urme de cartofi. Plus că ți-a fost lene să cumperi castraveți și i-ai folosit pe ăi murați. Da’ n-ai mai amestecat maioneza cu muștar și oțet. Pen’ că l-ai ascultat pe nenea care zicea să-ți faci tu maioneza, și ai făcut prea multă. Avansăm înainte!

Poftă mare!

Rețeta încercată de Carmen este din a doua carte propusă la cookingbookclubul din martie/aprilie Appetites: A Cookbook de Anthony Bourdain. Următoarea carte apare la începutul lunii mai.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *