De felul ei o garnitură din 3 ingrediente, a ajuns salată pentru că de atât am avut inspirație. 🙂 Da, uneori mi se întâmplă chiar și mie…
Sfeclă roșie, spălată, curățată și tăiată felii, pusă într-o tavă (eu prefer pe hârtie de copt, dar nu e musai), unsă cu ulei de măsline și condimente (sare, piper, cimbru, etc.), băgată la cuptor la foc mediu, până devine moale (dar nu arsă 😀 ). Bourdain a folosit baby beet – dacă aveți grădină și cultivați așa ceva, probabil veți putea folosi și voi… că prin supermarket nu se găsește decât gata fiartă, la borcan.
Ceapă roșie, tocată sau tăiată felii subțiri, după preferințe.
Portocale curățate și tăiate felii. Eu am folosit portocale roșii, un pic cam acre. :))
Dressing din ulei, oțet, sare și piper, plus niște mentă. Dacă suferiți de lene cronică, aruncați doar un strop de oțet balsamic deasupra și gata salata. 🙂
No bine, adevărul e că a ieșit chiar bună. 😛
Rețeta este din a doua carte propusă la cookingbookclubul din martie/aprilie Appetites: A Cookbook de Anthony Bourdain. Următoarea carte apare la începutul lunii mai.
—
Citește toate articolele #cookingbookclub aici.
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂