Ep. special – Sibiu capitală gastronomică europeană

Poate ați citit despre faptul că anul acesta Sibiul este capitală gastronomică europeană. Mai multe aici.

Gastronomic, pentru mine Sibiul înseamnă brânză telemea, pâine și porcisme, pateu și saleuri, plus prăji de casă. 🙂 Plus o tonă de tabere și alte proiecte, și de meniuri, și de papa bun. Uneori chiar dezastruos de bun. 😀

E super funny, dacă mă gândesc că până să stau în Sibiu nu prea mâncam telemea, decât în anumite condiții. :)) Nici acum nu mănânc, decât dacă e din piață de la Cibin, de la tanti din Rășinari.

Pâinea, după cea cu cartofi din secuime, cea de Sibiu a fost cea mai gustoasă. Combinată cu niște slăninuță, cu pateu de Scandia sau cu zacuscă făcută de mama lui Alex. 🙂 Că o fi de aer sau de la vânt, când sunt în Sibiu mănânc mai multă pâine decât acasă.

De prăji nu vă zic, că o să mâncați tastatura. :))) Și nici de mâncarea pe care o găteam odinioară la bucătăria de campanie pe Șteaza.

Cert este că dacă aveți drum prin zonă, nu ezitați să și gustați câte ceva. De preferat în afară zonei mega-turistice Piața Mare – bănuiesc că de McD, pizza și shaorma sunteți sătui. Mergeți în piață, mergeți prin cartiere, ieșiți din oraș și mergeți în Mărginime, vizitați-vă rudele. 🙂

Cu puțin noroc o să aveți experiențe la fel de reușite precum ale mele. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *