Nu știu dacă la voi a ajuns răceala sau sora ei mai mare și mai bestie, gripa, dar la noi ultimele săptămâni au fost cu pastile, muci, febră, stări nașpa și stat în casă la orizontală. O experiență ușor mai horror ca în alți ani. Motiv pentru care, până la rețetă, dacă începeți să vă simțiți rău, stați acasă până trece + sunați-vă doctorul de familie pentru tratament și evitați spațiile populate, că riscați să îi îmbolnăviți și pe alții!
No bine, ce punem în salata pentru răceală? Salată iceberg, pătrunjel verde, coriandru verde (dacă găsiți din greșeală la supermarket), apio, roșii chery, telemea rasă, mandarine, merișoare, plus un dressing din ulei de măsline și lămâie.
Orice ar fi, combinați chestii verzi cu citrice și alte chestii bogate în vitamina C.
În caz de viruși, hidratați-vă din plin – apă, ceai de plante, supă – și aveți răbdare să vă faceți bine.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂