Ep. 37 – blueberry muffins

Am vrut să fac brioșe, dar când m-am apucat de căutat rețetele am descoperit că s-au evaporat. Drept urmare am luat-o de la capăt cu research-ul și am pierdut juma de zi căutând rețete cu mai puțin zahăr și scrise în grame. Până la urmă m-am dat bătută și am folosit următoarea rețetă:

1 cană de zahăr, jumătate pachet de unt (100-125 g), 2 ouă mari, jumătate de cană lapte, 2 căni făină, 1 cană afine congelate, sare, praf de copt și zahăr vanilat. (1 cană de 250 ml)

Ingredientele la temperatura camerei. Doar că untul meu era din congelator, așa că l-am băgat la microunde, să se decongeleze. În primă fază cu hârtia de pe pachet, moment în care a început să scoată niște zgomote suspecte. :))) Am scos hârtia, dar untul meu s-a topit mai repede decât am presupus eu. :)) Data viitoare probabil va fi mai util să am răbdare. 🙂

No bine, cum se face? Se mixează zahărul cu untul, un praf de sare și un zahăr vanilat, se adaugă ouăle, după care praful de copt și alternativ, făina și laptele. Afinele congelate date prin jumătate de lingură de făină se adaugă în aluat, amestecând ușor cu o spatulă. 

Ies 12 bucăți, băgate la cuptor, temperatură medie, cam jumătate de oră. 

În mod miraculos am reușit să nu le ard și să fie și coapte.

Sunt dezastruos de bune mâncate atunci când ninge afară, cu o cană fierbinte de cafea sau ceai. 

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *