Am intenționat să fac o tartă cu prune, doar că m-am trezit că nu am fructe comestibile, în condițiile în care făcusem deja aluatul. Așa că a ieșit o tartă cu mere, culmea, chiar bună :))

Trei mere mari, tăiate cubulețe și puse pe foc, într-o cratiță (zahărul este opțional), până se înmoaie, la final, adaugat niște scoțișoară și o lingură de unt. Păi unt, de ce? Că am găsit o rețetă de peste ocean ? Lăsat la răcit și de preferat să nu aibă prea multă zeamă, caz în care va trebui să le țineți mai mult la călit (o să aibă o altă consistență) și va trebui să mai presărați niște griș pe aluat, când le puneți la copt.
Aluatul clasic de tartă: 150g unt, 350g făină, sare, 1 ou, 80g zahăr, 4-5 lg apă rece frământate cu mixerul și/sau mâna, după care băgat minim jumătate de oră la frigider. Din două treimi (matematică aplicată :P) iese o foaie rotundă pentru partea de jos, deasupra merele și din aluatul rămas, tăiat fâșii, se pregătește modelul de mai jos. Sau altul, în funcție de creativitate și sursa de inspirație ?

Se coace la foc potrivit 45 minute – o oră. Încercați să nu o ardeți ?
Am crezut că iar va fi dezastru, dar de fapt a ieșit o tartă foarte bună, mai bună chiar decât cea de la Mc Donalds ?
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie ?