Totul de la zero și adaptat, că, no bine, suntem pe continentul greșit. 😀
Salsa: un mango crud, mai acru decât lâmăile – specialitatea supermarketurilor autohtone – combinat cu niște papaya din conservă, un ardei roșu și niște jalapenos murat. Tocate mărunt, lăsate să se pătrundă aromele.
Peștele: file de pește – cod, în cazul meu – pus pe hârtie de copt, cu sare, piper, chimen și niște lămâie, băgat la la cuptor.
Tortilla: vă recomand să le cumpărați de la magazin. Eu am făcut în tigaie (făină, apă, sare și puțin ulei de măsline), dar după ce mi-au afumat toată casa, au ieșit tot de consistența clătitei. O clătită cauciuc. :)))) Cele adevărate se fac din ceva făină de mălai foarte fină, sincer nici măcar n-am căutat să văd dacă există pe la noi prin magazin… Oricum ar fi, dacă le faceți în casă, aluatul trebuie să aibă cel puțin consistența celui de pâine (note to myself, for the next time :D).
Legume: varză roșie tocată mărunt, pătrunjel verde, ceapă roșie/verde după caz.
Sos: maio cu lime. Maioneză din borcan subțiată cu suc de lime. Eventual sare și piper.
Combinate. Mănânci până pleznești.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂