Ep. 28 – saramură de crap

No bineeeeeeeeeeeeee, Claudia, nu ne zi acum că știi să faci și saramură? 😀 Eu, doar în teorie, dar știe tata. ❤

Mă gândeam că v-ați plictisit de atâtea prăjituri și ar fi timpul să mai avem și ceva proteine. :)) În cazul de față saramură din crap prins de tata. Că peștele se mănâncă, dacă tot l-ai prins.  

Crapul spălat, curățat și sărat, se frige pe grătar. Tot pe grătar se coc niște ardei capia, ardei grași, ardei iuți și roșii. Ardeii se curăță de coajă și sâmburi, roșiile de coajă și se taie bucăți mari.

Într-o cratiță se pune peștele, deasupra legumele, apă, sare, piper și se lasă să fiarbă până-i gata (nu prea mult, dar zeama trebuie să prindă gust de la toate ingredientele).

No bine măi dezastru mic, dar cine mai pescuiește acum pe vremea asta? Poți să pescuiești din magazin, din pescărie sau din congelator. 🙂 Legume găsești la supermarket, mai rămâne să găsești un grătar și timp pentru copt ingredientele. Hmm, dacă stau bine să mă gândesc, ardei gata copți s-ar putea să găsești în magazin, niște ardei iuți poți să îi coci repede pe aragaz, deci vezi tu, variante există, doar voință să ai. 

Se mănâncă fierbinte, cu mămăligă și mujdei de usturoi sau cu furculița, dacă nu ești fan mămăligă. :)) 

Și dacă ai surpraviețuit te aștept și săptămâna viitoare, cu alte rețete.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂