Ep. 17 – holy moly mango guacamole; gazpacho

Se ia un avocado, se așteaptă până se coace (da, la noi în sat rar găsești avocado copt), dar ideea e să rămână verde-gălbui untos și nu maro.

După care executăm un meniu complet de prânz pentru o zi în care curg apele pe tine de cald ce este. 😀

Gazpacho – două roșii medii, juma de ceapă roșie, un castravete mai mare, juma de avocado, o mână de pătrunjel verde, un sfert de ardei verde, tăiate bucăți (păstrat o lingură din amestec pentru decor) și apoi pasate cu blenderul, plus niște sare, piper, un vârf de zahăr brun și zeama de la juma de lime. Puteți să mai diluați cu puțină apă, dar mie mi-a plăcut așa cum a ieșit. Băgat la frigider vreun sfert de oră și decorat cu lingura de legume păstrate. Iese un pahar de 250ml.

Rețetele originale din zona Spaniei (Andaluzia) sunt fără avocado, pătrunjel și lime, cu usturoi pasat cu niște pâine veche și rehidratată, ulei de măsline și oțet din vin, plus niște apă. Când o să ajung pe acolo o să testez să văd ce gust au.

Guacamole – juma de avocado bucăți, o roșie și juma de ceapă roșie, tăiate mărunt, două felii mari de mango tăiate cubulețe, două-trei felii de jalapeno murat, niște frunze de pătrunjel verde și un rest de suc de la juma de lime, niște ulei de măsline. Amestecate și lăsate puțin, după care sunt pe post de garnitură la o felie de carne de porc făcută la tigaie. Voi puteți să mâncați cu tortilla chips, dacă vreți o variantă vegană.

No  bine, ori că mi-era mie foarte foame, ori că a ieșit așa cum ar fi trebuit, dar am lins farfuria. :))))

Cu această ocazie nu am distrus nimic, dar am mai golit din ce aveam prin frigider. 😛

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂