Ep. 15 – ciorbă de porc cu chimen

Sau un fel de gulaș care nu este chiar gulaș, da-i pe aproape. 😀

Nu am știut exact ce ciorbă să fac, deși parcă aș fi vrut o supă de roșii. În fine, am scos din congelator un pachet cu ceva bucăți de carne, doar că nu am mai găsit eticheta și din avion părea a fi ceva între porc sau vită. Când s-a dezghețat am descoperit că-s chiar bucăți de porc, drept urmare supa de roșii s-a transformat în ciorbă de porc. Cu legume din ce avem prin frigider. :)) În cazul de față morcov, ceapă, păstârnac, ardei verde și fasole verde congelată. Aș fi pus și țelină, doar că am uitat de ea, că era în congelator. :)) Și fasolea verde am pregătit-o ca felul doi, drept urmare m-am trezit că am o ciorbă cam goală și opțiuni, pauză, că fasolea am terminat-o, și, la fel, cartofii. Dezastru, v-am zis. :)))

No bine, am dres-o până la urmă cu niște chimen, vegeta, două roșii tocate și găluști de făină – csipetke (făcute din ou și făină). După care am realizat că dacă puneam carte de vită și eventual un cartof, plus niște paprika ieșea un gulaș de mama mia. :))))

Este super bună la gust, probabil pentru că am fiert carnea și legumele cât trebuie. :))) Data viitoare pun totuși mai multă apă, că dacă nu aș fi știut cine a gătit-o, aș fi putut jura că este o ardeleancă de pe la Sibiu. :))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *