Ep. 14 – musaca de vinete și vită

De regulă prefer să fac lasagna, pentru că șansa de a o da în bară este mai mică. :)) Dar de data asta am zis să schimb și să fac musaca fară carne. Am fiert pe jumătate niște cartofi noi, am tăiat vinetele felii mai groase și le-am băgat la cuptor, în tavă, pe hârtie de copt și cu niște sare și ulei de măsline pe ele până s-au înmuiat ușor, am desfăcut o conservă de roșii în bulion. După care am realizat că ups, doar cartofi și vinete sună cam dubios chiar și pentru mine. :)) Așa că m-am apucat de făcut un sos cu carne tocată de vită, în care am mai aruncat și niște ceapă, usturoi și morcov tocate, condimente, pluș o dușcă de vin, să-i schimbe gustul. :))) Și la final roșiile.

După ce s-a fiert carnea bine, am descoperit că prima tavă e prea mică și cea de-a doua e prea mare. :)) Tipic. Până la urmă am folosit-o pe cea de-a doua, în care am pus un strat de cartofi, unul de vinete și ultimul cu sosul de carne, plus deasupra telemea rasă (cașcaval sau mozarella, data viitoare). Dacă aveți o tavă înaltă și suficiente ingrediente, e de preferat să aveți vreo două straturi. Asta și presupunând că folosiți cartofi care nu se fărâmițează.

Varianta originală se face cu sos bechamel, dar trebuie să mai curgă muuuultă apă pe Spurcata până o să ajung eu să mănânc așa ceva :))) Iarăși, am găsit o variantă în care vinetele sunt făcute pane, cu pesmet – puteți încerca.

Câte degete ți-ai ars Claudia? Doar unul. :))))

Și aragazul a scăpat întreg? No bine, puțin murdar pe jumătate. :)))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *