Rețeta aia faină o găsiți pe povestisasesti. Aș fi făcut-o și eu doar că am uitat să iau lapte de la magazin. Că no bine, sunt cu pofta în gât de când a dat căldura, dar asta nu înseamnă că-s și planificată. :))) Așa că m-am văzut în fața cuptorului încălzit, cu o parte din ingrediente și cu clasica dilemă: și acum ce facem? Păi căutăm o altă rețetă de aluat, tot un pandișpan, dar fără albușuri și fără lapte în el. Faza e că am găsit ceva de genul ăsta într-un caiet vechi de rețete. Totul bun și frumos până când m-am apucat de măsurat zahărul, că ar fi trebuit o cană întreagă, dar eu am pus doar vreo 6 linguri. :)) Așa că atunci când am turnat făina, în loc de un aluat care curge a rezultat un aluat de făcut tarte. :))) Până la urmă am dres-o cu juma de iaurt și cu extra de apă și ulei de a ieșit un aluat super meseriaș, doar că nu prea dulce. :))))
Galben și pufos, mai ceva ca brioșele, cine ar fi crezut? :)) Dar ca să fie mișto de tot, rabarbărul s-a dus la fund și bezeaua de deasupra nu prea se simte că mi s-a părut cam multă așa că am făcut și o tavă de bezele (povestim despre bezele când vor ieși ok măcar o dată…).
Și a mai rămas ceva în tavă? Nu, că am împărțit-o frățește. :))) (Ză family mi-a transmis că mă roagă insistent ca data viitoare să încerc altă rețetă :))) )
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂