De fapt căutam idei de cupcakes când am dat peste o carte cu rețete mediteraneene. Ocazie cu care am constatat că nu doar că turcii ne-au luat sarmalele și vinetele pe pâine, dar grecii fac și ei ciorbă tradițională de fasole boabe (lol), iar spaniolii ciorbă de verișoare…. pardon, perișoare. 😛 Faza mișto e că toate mâncărurile ăstea, deși seamănă între ele, se fac ușor diferit, probabil și în funcție de ingredientele locale, așa că putem să le lăudăm în continuare cu mâncărurile noastre dacice tradiționale. 🙂
No bine, mai lasă-ne cu filozofia și spune-ne cum se face faimoasa mâncare cu năut. 😀
Zice la rețetă că se călesc în ulei de măsline (da, de la măslinul din curte :)) sau varianta locală, după gust) niște ceapă, niște ardei gras și niște usturoi, după care se adaugă năut fiert din conservă, vinete tăiate bucăți și roșii și/sau roșii din conservă; plus foi de dafin, oregano, sare și piper; se completează cu apă și se fierbe încet la cuptor. Varianta cu mentă și paprika se numește maghmour și este libaneză, varianta cu chimen, scorțisoară și ușor iute ar fi marocană. Se poate mânca cu lipie sau orez. Sau cu furculița. :))
E a treia chestie pe care o fac cu năut, pe lângă hummus și salată. Nu e cine știe ce, dar când te-ai săturat de cartofi și paste, poate fi o alternativă.
Păi și, ai dat și foc la bucătărie? Ai ars minim trei degete? Nope, vorba reclamei, în timpul realizării acestei rețete niciun personaj și niciun instrument nu au avut de suferit. 😀
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂