Habemus rețeta. 😀
În vasul 1 amestecăm 250 g unt, 220 g zahăr (brun, dacă aveți) până se topește zahărul (atât de muuuuult??? ), după care adăugăm pe rând 2 ouă – cu mâna sau cu mixerul? răspunsul este da; cu untul rece sau la temperatura camerei? răspunsul este da – varianta 2, clar. 😀 În vasul 2 vom avea 255 g fulgi de ovăz, 160 g făină, jumătate linguriță praf de copt, sare, plus, după preferințe, fructe uscate, nuci sau alune, bucăți de ciocolată. Eu am amestecat fulgi de ovăz cu fulgi de grâu și niște cranberries. La final vasul 1 + vasul 2 = love, adică un aluat cam lipicios, amestecat cu o lingură și/sau mâna; porționăm fursecurile în bile de aprox. 1/2 lingură sau o nucă; puse în tavă pe hârtie de copt, cu spațiu între ele, aplatizate doar ușor, pentru că se vor lăsa la căldură. Coapte la foc potrivit 10-12 minute, după cum vă e norocul și aragazul; când la scoateți din tavă sunt super moi și se pot rupe dacă nu aveți grijă, dar când se răcesc sunt tari.
Sunt niște emisiuni pe youtube cu diferența între realitate și așteptare. 🙂 Cam așa și aici – la masterclass au ieșit precum în poza de aici. La mici dezastre, dar nu e nicio problemă, am mâncat tăt-tăt-tăt, au ieșit precum în poza de mai jos. 🙂
Ăstea-s tura trei și ușor retușate, ca să dea bine în poză. :)))
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂