Ep. special [deiarbăverde] – kebab

Tata se uită la telenovele turcești, Chef găsește rețete libaneze, iarba verde este autohtonă. 😛

Kafka kebab se face din 1 kg carne tocată de vită, o ceapă mare, tocată mărunt, 3 căței de usturoi mărunțiți, mentă proaspătă și pătrunjel verde, tocate și ele, 1 linguriță sare, 1 linguriță sumac, 1/2 linguriță piper, 1/2 linguriță chimen, 1/2 linguriță boia dulce, 1/2 linguriță scorțișoară, 1/2 linguriță cardamon. Sau mergeți la raft și căutați mix de condimente, că o fi ok și el. 🙂 Toate amestecate cu mâna, din care se fac chiftele lungi, ușor plate, pe frigărui plate de metal sau folosiți două bețe de lemn de frigărui. Practic sunt un fel de mici mai lungi, condimentați și fără bicarbonat. :)) Se prăjesc pe grătar afară sau în cuptor.

Salata numărul 1 este salată verde cu roșii, ridichi, ceapă verde și sos de rodii.

Salata numărul 2 este de ceapă roșie și pătrunjel verde.

Salata numărul 3 este un sos, tzatziki, din iaurt gras cu castravete, usturoi și pătrunjel/mărar.

Lipii de la vitrina Lidl. Ar fi fost interesant să poată fi umplute cu carne și salată, dar mai greu să găsești un produs satisfăcător la cel mai titrat supermarket local.

Cartofi prăjiți, că totuși, Țara cartofilor. 😀

Pentru o zi reușită. 🙂

De combinat cu prăji cu fructe, apă și cafea. Și povești cu familia.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.