Ep. special [bornintheUSA] – tacos

Astăzi sărbătorim 4 iulie și minoritățile din USA cu unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare, tacosul mexican, adaptat la ingredientele locale românești. N-am pus cartofi prăjiți în el, dar uite ce idee! 😛

Poză avem doar cu cele două variante de aluat, găsite prin magazinele noastre, ok din punct de vedere calitate versus preț, respectiv niște coji cumpărate din Lidl și niște tortillas cumpărate din Carrefour. Tortillas sunt mai ușor de manevrat și mâncat și sunt de dimensiuni mai mici decât lipiile pentru că tradițional, taco înseamnă o tortilla de porumb sau grâu umplută cu diverse și mâncată cu mâna din câteva mușcături.

Chef ne-a făcut niște carne tocată de porc și vită, condimentată ușor și lăsată pe aragaz până este fiartă înăbușit și nu mai are zeamă.

Separat a amestecat niște avocado, copt așa și așa, cu usturoi pisat și zeamă de lămâie, în loc de guacamole.

În alt castron am avut salsa din roșii tocate mărunt cu ceapă verde, niște pătrunjel verde, jalapenos murat și multă lămâie.

Plus niște cașcaval ras.

Fiecare și-a combinat tortilla cu carne, avocado și salsa, plus o frunză de salată verde și cașcaval extra.

Excelent de un prânz cu familia. Muy delicioso!

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.