Ep. 363 – mini tarte cu pui și legume

Astăzi vă povestesc principiul de bază, pentru că le-a făcut Chef și eu le-am mâncat pe repede înainte (dezastru, ca de obicei!), drept urmare nu avem rețeta completă. Dar, dacă urmăriți dezastrele în mod constant, vă prindeți voi destul de repede, că rețeta poate fi adaptată după gusturi și mofturi. 🙂

Aceste mini tarte sunt o combinație de două aluaturi, unul fraged și unul foietaj și o umplutură de carne de pui și legume.

Aluatul fraged îl puteți face de la zero: din 500g făină, 250 unt rece, un praf de sare și 6 linguri de apă vă iese cantitatea pentru două foi, pentru o tartă mare. Îl puteți folosi pe tot, dacă faceți cantitate mai mare sau, ce vă rămâne, puteți folosi pentru o tartă cu fructe sau congelați pentru altă dată.

Bineînțeles că dacă nu aveți timp veți folosi aluat fraged cumpărat din magazin. 🙂 Tot de acolo cumpărăm și aluatul foietaj.

Într-o tavă de brioșe, veți construi mini tartele: baza brioșei este aluatul de tartă, pe care îl aranjați cu degetele, astfel încât să acopere forma până sus. Din foietaj veți tăia căpăcele rotunde.

Pentru umplutură, veți căli în puțin ulei carne de pui tăiată mărunt sau carne reciclată de prin supă sau carne tocată. Merge orice variantă. Adăugați legume, ce aveți prin frigider sau ce preferați. În cazul de față, am recunoscut morcovi, păstârnac, apio, ceapă și niște ardei. Curățate, spălate, tocate mărunt sau date pe răzătoarea mare. Carnea și legumele trebuie călite și/sau înăbușite (adăugați câte un pic de apă), astfel încât să fie pătrunse și, la final, să nu aibă zeamă. După care se lasă la răcit. Bine de tot.

Când umplutura este rece, adăugați câte o lingură în fiecare tartă, după care puneți căpăcelul de foietaj și sigilați aluatul cu degetele.

Coaceți la cuptor, la foc potrivit, pentru cel puțin jumătate de oră sau până când aluatul este făcut și are o culoare frumoasă, aurie.

Sunt bune de mâncat atât reci, cât și calde.

Dacă vreți varianta vegetariană, trimiteți puiul să zboare. 😛

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.